Chris Sherman dissar metataggar
BY ON Okt 20, 2005
1

Search Engine Watchs redaktör Chris Sherman dissade stenhårt användandet av metataggar vid en presentation han höll på konferensen Search Engine Strategies i Stockholm på onsdagen. Både Google och Yahoo struntar högaktningsfullt i metataggar när sajter ska rankas i sökmotorerna. Men hos Yahoo kan descriptionstaggen påverka hur texten ser ut när sökresultatet ska listas. Relaterade

Search Engine Watchs redaktör Chris Sherman dissade stenhårt användandet av metataggar vid en presentation han höll på konferensen Search Engine Strategies i Stockholm på onsdagen. Både Google och Yahoo struntar högaktningsfullt i metataggar när sajter ska rankas i sökmotorerna. Men hos Yahoo kan descriptionstaggen påverka hur texten ser ut när sökresultatet ska listas.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • En annan anledning att folk varken orkar eller har tid med att skriva ner massor av sökord. Man ska dessutom skriva alla varianter man kommer på. Detta gör att folk tröttnar; ”Det är ju ändå ingen som ser den där texten”.