Miljardregn över Tradedoublers grundare

Affiliatenätverket Tradedoubler kommer att noteras på Stockholmsbörsens O-lista från och med den 8 november. Carnegie värderar Tradedoubler till mellan 2,5 och 4,2 miljarder kronor beroende på värderingsmetod. 12 326 472 aktier, 45 procent, kommer att erbjudas till ett försäljningspris i intervallet 90 – 120 kronor per aktie.

Om alla aktier går åt ger det ägarna mellan 1,1 till 1,5 miljarder kronor. Magnus Emilson, Felix Hagnö och Martin Lorentzon kommer att bli mycket rika om börsintroduktionen går som den ska. Huh, det börjar likna sent 90-tal i it-svängen. Frågan är om det redan är för sent att köpa it-aktier denna gång eller om Tradedoubler likt en Google kommer att flyga på boomen inom internetmarknadsföring.

2 thoughts on “Miljardregn över Tradedoublers grundare

  1. Tradedoubler är ju redan så stora, så det är frågan. Google växer ju så snabbt, kommer tradedoubler göra detsamma?

  2. […] Uppstickaren The Clickstore, som främst säljer datorer och datortillbehör, håller på att utveckla ett eget affiliateprogram för innehållssajter. Vd-n Daniel Bjärne var förtegen om programmet när jag intervjuade honom i ett annat ärende. Men så mycket förstår jag att det handlar om mer integrerade system än affliliateprogram från exempelvis Tradedoubler. […]

Comments are closed.