Publicera innehåll på nätet via Google Base

Google Base

Den engelske programmeraren Tony Rusco som utvecklat ett program som letar fram underdomäner till Google.com upptäckte i måndags den nya tjänsten Google Base som låter användare posta innehåll direkt i Google. Efter upptäckten är Google Base stängd men dumpar finns av upptäckten.

Nyheten sänkte auktionssajten Ebays aktie med fem procent. Marknaden tror uppenbarligen att Google kommer att lansera en eftertextannonssajt.

– Detta är ett tidigt teststadium för en produkt som förenklar för innehållsleverantörer att skicka sitt innehåll direkt till Google, skrev en taleskvinna från Google i ett mejl till CNet.

One thought on “Publicera innehåll på nätet via Google Base

  1. […] Den nya tjänsten Google Base som låter användare publicera eget innehåll direkt i Google utan några onödiga hemsidor är uppe. Jag har skrivit om Google Base tidigare här. Google Base verkar främst vara en utmaning mot annonssajter som Craigs List och Blocket. De fördefinierade kategorierna för innehåll är bland annat jobbannonser, recept, universitetskurser, evenemang, nyheter, artiklar, produkter, recensioner och så vidare. Kategorier: Okategoriserade och Sök Etiketter: Google Kommentarer: […]

Comments are closed.