Mats Hård är Olle Svalander
BY ON Okt 28, 2005
2

Eftersom jag inte är så våldsamt sportintresserad har jag aldrig bekymrat mig över vem som är bloggaren Mats Hård. När bloggen slutligen blev en roman avslöjades det i Svensk Bokhandel att det var journalisten Olle Svalander som låg bakom bloggen. – Jag började blogga för att jag ville skriva en roman. Att göra det i […]

Eftersom jag inte är så våldsamt sportintresserad har jag aldrig bekymrat mig över vem som är bloggaren Mats Hård. När bloggen slutligen blev en roman avslöjades det i Svensk Bokhandel att det var journalisten Olle Svalander som låg bakom bloggen.

– Jag började blogga för att jag ville skriva en roman. Att göra det i form av en blogg fungerade bra. Den har en strikt form och en deadline varje dag. Jag kunde skriva så att säga i direktsändning. Och om det skulle gå åt helvete så skulle det i alla fall kunna bli en rolig blogg. Åtminstone skulle det bli en bra historia, säger Olle Svanlander till Svensk Bokhandel.

Till saken hör att min son Joel är bästa kompis med Olles son. Bloggvärlden är trängre än man tror. Frågan är hur många bloggare till det får plats i Årsta?

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • Jag förstår inte syftet med att skriva under pseudonym i ett fall som detta. En mediakupp? Han får bra publicitet nu när det avslöjas! Sverige skakar… eller kanske inte.

  • Urban Lindstedt

    Jag tycker att Olle har lyckats över förväntan. En ordentlig mediahype har ju gjort att han som debutant får hur mycket reklam som helst. Kreativt. Många kommer nog att försöka göra om bedriften.