Exit Tradedoubler
BY ON Nov 3, 2005
0

En halv miljard kronor beräknar Affärsvärlden att Tradedoublers grundare drar in när de noterar bolaget på börsen. Magnus Emilson säjer aktier värda mellan 107 och 142 miljoner kronor, Felix Hagnö drar in mellan 177 och 236 miljoner och Martin Lorentzon tjänar mellan 90 och 120 miljoner kronor beroende på vad teckningskursen blir. Alla tre behåller […]

En halv miljard kronor beräknar Affärsvärlden att Tradedoublers grundare drar in när de noterar bolaget på börsen. Magnus Emilson säjer aktier värda mellan 107 och 142 miljoner kronor, Felix Hagnö drar in mellan 177 och 236 miljoner och Martin Lorentzon tjänar mellan 90 och 120 miljoner kronor beroende på vad teckningskursen blir. Alla tre behåller aktier värda lika mycket som de säljer. Mest pengar går till George Soros bolag Quantum Industrial Partners som säljer aktier för mellan 337 och 450 miljoner kronor.

Genom en rad komplicerade transaktioner kommer pengarna att hamna i bolag på Cypern och därmed undviker grundarna att betala reavinstskatt i Sverige på 30 procent.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.