Mer än hälften av tonåringarna är webbpublicister
BY ON Nov 4, 2005
0

57 procent av de amerikanska ungdomarna har publicerat innehåll på nätet, enligt en ny rapport från forskningsinstitutet PEW Internet & American Life Project. 19 procent har skapat en egen nättidning eller blogg. Hela 7 procent av de vuxna amerikanska internetanvändarna har startat en blogg och 27 procent av läser bloggar. Bloggar och fototjänster som Flickr […]

57 procent av de amerikanska ungdomarna har publicerat innehåll på nätet, enligt en ny rapport från forskningsinstitutet PEW Internet & American Life Project. 19 procent har skapat en egen nättidning eller blogg. Hela 7 procent av de vuxna amerikanska internetanvändarna har startat en blogg och 27 procent av läser bloggar.

Bloggar och fototjänster som Flickr har verkligen förändrat människors förhållande till medier. När så många blir barfotajournalister förändras mediasektorn. Respekten för medierna bryts ner. Varje blogg är ett trots mot mainstreammedia.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.