Google Print gör böcker sökbara
BY ON Nov 4, 2005
0

Google Print gör det möjligt att söka direkt i inskannade böcker. Google Print som gör hela böcker sökbara i Google har släppts i betaversion. Förutom att den underlättar att hitta intressant affärslitteratur och bläddra igenom innehållssidorna gör Google Print det möjligt att söka efter nyckelord i hela böcker. Google är redan stämda för upphovsrättsbrott av […]

Google Print sök i böcker
Google Print gör det möjligt att söka direkt i inskannade böcker.

Google Print som gör hela böcker sökbara i Google har släppts i betaversion. Förutom att den underlättar att hitta intressant affärslitteratur och bläddra igenom innehållssidorna gör Google Print det möjligt att söka efter nyckelord i hela böcker.

Google är redan stämda för upphovsrättsbrott av en amerikansk författarorgansationen Authors Guild samt stora fem bokförlag. Trots stämningen kommer Google att inom kort återuppta skanningen av böcker. Men det är kanske inte författarna som ska frukta Google Print utan snarare bokhandlarna. Frågan är om inte Google Print kommer att snabba på en utveckling där kunderna köper direkt av förlagen.

Var inte ond är Googles devis. Frågan är om den går ihop med ambitionen att ha världsherravälde?

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.