Onlinetidningen med 39 000 medborgarjournalister
BY ON Nov 8, 2005
1

Om ni inte hört talas om den Sydkoreanska onlinetidningen Ohmynews.com tidigare så läs Pressens Tidnings rapport från ett seminarium med grundaren Oh Yeon Ho. Ohmynews skrivs av 39 000 medborgarreportrar samt 54 professionella journalister. För alla ni som inte behärskar koreanska finns det en engelsk språkupplaga där bland andra Howard Reingold är kolumnist. Sydkorea är […]

Om ni inte hört talas om den Sydkoreanska onlinetidningen Ohmynews.com tidigare så läs Pressens Tidnings rapport från ett seminarium med grundaren Oh Yeon Ho. Ohmynews skrivs av 39 000 medborgarreportrar samt 54 professionella journalister.

För alla ni som inte behärskar koreanska finns det en engelsk språkupplaga där bland andra Howard Reingold är kolumnist.

Sydkorea är det land i världen som har den högsta bredbandspenetrationen. Sverige ligger hyffsat till på den listan så vi borde kunna starta en liknande tidning här. Med 3 000 reportrar och 10 redaktörer borde man kunna ge Bonnier och Schibsted en match.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.