Ett år med Firefox
BY ON Nov 10, 2005
0

Sedan webbläsaren Mozilla Firefox 1,0 släpptes för ett år sedan har den laddats ner över 100 miljoner gånger, enligt Mozilla Stiftelsen som styr utvecklingen av open source-webbläsaren. Under samma till har Firefox tagit 8,65 procent av marknaden, enligt Netapplications, skriver Cnet. Om några veckor kommer den skarpa versionen av Firefox 1,5 att släppas, efter att […]

Sedan webbläsaren Mozilla Firefox 1,0 släpptes för ett år sedan har den laddats ner över 100 miljoner gånger, enligt Mozilla Stiftelsen som styr utvecklingen av open source-webbläsaren. Under samma till har Firefox tagit 8,65 procent av marknaden, enligt Netapplications, skriver Cnet.

Om några veckor kommer den skarpa versionen av Firefox 1,5 att släppas, efter att över 500 000 användare har kommit med synpunkter på relealesekandidaten.

Alla med någon slags professionell relation till internet borde testa Firefox, om inte så för sin självrespekts skull. Firefox är helt överlägsen Internet Explorer, främst för fliknavigeringen som gör att man snabbt kan skumma ett stort antal hemsidor.

Men efter en snabb titt i mitt statistikprogram inser jag att denna bloggpost nästan är onödig. Hela 46 procent av ni som besökte Uppkopplat i oktober använde Firefox och bara 31 procent hade Internet Explorer. Respekt.

Ni 31 procent som inte förstått ert eget bästa eller kanske bara är oupplysta kan ladda ner Firefox här.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.