N24 plagierar bloggen Manolo
BY ON Nov 10, 2005
1

Cut-and-paste-kulturen har fått ett ordenligt fästa bland nättidningarna. Det är ju så lockande att bara ctrl+c, ctrl+v och jobbet är gjort. Per Eriksson på N24 har uppenbarligen gjort en närläsning, eller ska vi säga, närklippning av en bloggpost på mode- och stilbloggen Manolo. Till N24as försvar ska sägas att de gjorde en pudel så fort […]

Cut-and-paste-kulturen har fått ett ordenligt fästa bland nättidningarna. Det är ju så lockande att bara ctrl+c, ctrl+v och jobbet är gjort.

Per Eriksson på N24 har uppenbarligen gjort en närläsning, eller ska vi säga, närklippning av en bloggpost på mode- och stilbloggen Manolo.

Till N24as försvar ska sägas att de gjorde en pudel så fort det gick när Dagens Media Manolo kontaktade dem.

– Jag tittade på artiklarna tillsammans med nyhetscheferna och vi kom fram till att det var för stora likheter för att det skulle kännas trevligt. Artikeln kan inte ha legat uppe mer än en timme. Starkare signal än så kan man inte ge, säger Per Lundsjö, chefredaktör och ansvarig utgivare för N24 till Dagens Media.

Information wants to be free.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • En liten justering bara: det var vi som hörde av oss till N24 och uppmärksammade plagiatet. Tipset fick vi som en kommentar av en läsare. Det stämmer dock att de plockade ner artikeln omgående, vilket naturligtvis är mycket bra och hedersvärt.