Taggad till tusen med Jerome’s Keyword
BY ON Nov 14, 2005
0

På grund av de miljontals dagliga inläggen i bloggsfären har det uppstått ett behov av att kategorisera, etikettera eller tagga inlägg, bilder och länkar för att läsare lättare ska hitta innehåll som intresserar dem. En tagg är helt enkelt en etikett som appliceras automatiskt eller manuellt på ett inlägg, bild eller länk. När bloggaren skriver […]

På grund av de miljontals dagliga inläggen i bloggsfären har det uppstått ett behov av att kategorisera, etikettera eller tagga inlägg, bilder och länkar för att läsare lättare ska hitta innehåll som intresserar dem. En tagg är helt enkelt en etikett som appliceras automatiskt eller manuellt på ett inlägg, bild eller länk. När bloggaren skriver om bredband så sätter hon helt enkelt etiketten bredband på inlägget. Anvädningen av taggar kan också användas för att skapa communitys kring olika begrepp i bloggsfären.

Därför har jag installerat tilläggsprogrammet Jerome’s Keyword för WordPress 1,5 för att enkelt kunna etikettera mina inlägg med egna nyckelord utöver de förvalda kategorierna som möjliggörs i WordPress. Jag har valt Christian Davéns vidareutveckling av Jermoe’s keyword som stödjer att taggarna följer med bloggens xml-flöde.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.