SEO-konsulten Altus straffas av Google
BY ON Nov 15, 2005
1

Sökmotoroptimerarna Alutus som arbetat med länkfarmar och dolda länkar för att optimera Ikanobanken och Bukowskis sajter har straffat ur sig själva från Googles index. Att använda sig av länkfarmer är omdiskuterat och strider mot Googles riktlinjer för hur man får optimera sajter. – Att skapa en länkfarm utan kundens vetskap är både oetiskt och oseriöst. […]

Sökmotoroptimerarna Alutus som arbetat med länkfarmar och dolda länkar för att optimera Ikanobanken och Bukowskis sajter har straffat ur sig själva från Googles index.

Att använda sig av länkfarmer är omdiskuterat och strider mot Googles riktlinjer för hur man får optimera sajter.

– Att skapa en länkfarm utan kundens vetskap är både oetiskt och oseriöst. Om man länkas ihop med sajter med tvivelaktigt innehåll så riskerar man att själv tappa i ranking hos sökmotorerna, säger Annika von Schlieben på sökmotorkonsulten Webanalys till Internetworld.

Enligt interna källor har besöken till Altus hemsida minskat avsevärt efter att företaget blivit utslängd ur Googles index, skriver Resoner.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.