Sverige högst internetpentetration i EU
BY ON Nov 15, 2005
0

Sverige har högst internetpenetration i EU. [via Wackå] Det visar statistik från Eurostat. 82 procent av svenskarna använde internet under första kvartalet 2004, hos tvåan Danmark är det 76 procent och inte oväntat kommer Finland på tredje plats med 70 procent. Island som inte är med i EU matchar Sverige med 82 procents internetpenetration. Sverige […]

Sverige har högst internetpenetration i EU. [via Wackå] Det visar statistik från Eurostat. 82 procent av svenskarna använde internet under första kvartalet 2004, hos tvåan Danmark är det 76 procent och inte oväntat kommer Finland på tredje plats med 70 procent. Island som inte är med i EU matchar Sverige med 82 procents internetpenetration.

Sverige har också högst andel av lågutbildade som surfar på nätet, hela 70 procent. I Storbritannien är andeln 28 procent.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.