WordPress vs Movable Type
BY ON Nov 17, 2005
2

Vinnie Garcia på Sitepoint gör en omfattande jämförelse av bloggverktygen Movable Type, WordPress och Textpattern. WordPress, som jag själv använder, får högst poäng i jämförelsen. Relaterade

Vinnie Garcia på Sitepoint gör en omfattande jämförelse av bloggverktygen Movable Type, WordPress och Textpattern. WordPress, som jag själv använder, får högst poäng i jämförelsen.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • Fast han har slarvat lite med recensionen av MT. Anti-spam-mjukvara följer med alla installationer numer (sedan 3.2), man behöver inte publicera statiskt (sedan 3.1) och skärmdumpen han har är från en gammal version med färre features.

    Den stora fördelen med WP är väl plug-in-samhället runt omkring. Etikett-funktionerna till MT är inte ens nästan lika fräna som de till WP. Det kommer färre plug-ins till MT också. Tråkigt.

  • Urban Lindstedt

    Största fördelarna med WordPress är att det är så enkelt att installera och att supportforumet är blixtsnabbt. Får man ett problem är det någon vänlig själ som hjälper en på fem minuter. Plus alla plugins förstås.