307 000 MSN bloggar i Sverige
BY ON Nov 21, 2005
5

MSN Spaces är utan tvekan Sveriges största bloggtjänst med 307 000 aktiva bloggar och 770 000 läsare, enligt Moz Hussein senior product manager för MSN Spaces på Bloggforum 3. Jag har tidigare tvekat om MSN Spaces ska definieras som en bloggtjänst eftersom standardinställningen är att bloggen bara visas för dina kontakter i MSN Messenger, men […]

MSN Spaces är utan tvekan Sveriges största bloggtjänst med 307 000 aktiva bloggar och 770 000 läsare, enligt Moz Hussein senior product manager för MSN Spaces på Bloggforum 3.

Jag har tidigare tvekat om MSN Spaces ska definieras som en bloggtjänst eftersom standardinställningen är att bloggen bara visas för dina kontakter i MSN Messenger, men Moz fick mig att omvärdera MSN Spaces. Moz trevliga person fick mig att tvivla på att Microsoft är ont överhuvudtaget.

Hussein delar upp användarna i innehållskonsumenter, relationsbyggare, sociala nätverkare och innehållsskapare. En stor andel av bloggarna, relationsbyggare, är bara intresserade av att blogga för en liten utvald krets. För många som lägger upp bilder på sina barn är det inte intressant att hela världen ser. Medan sociala nätverkare kan ha upp till 200 kontakter via bloggen och kan ägna ändlösa diskussioner om tillsynes meningslösa ämnen som om ett får ska vara svart eller vitt.

– Bloggar kan vara för alla bara vi förstår användarnas behov, säger Moz Hussein.

Uppkopplat ramlar naturligtvis in under kategorin innehållsskapare, men personligen är det den relationsskapande kraften i bloggar som gjort mig till bloggohollic.

Moz Hussein tror att användarproducerat innehåll som bloggar kommer att bli en stor tillgång för de internetaktörer som har vett att använda materialet på rätt sätt. Det är jag själv helt övertygad om. Moz hade tyvärr inget att säga om min egen observation att Uppkopplat klarar sig mycket bättre i MSN Search än i Google. Min egen teori är att MSN helt enkelt värderar bloggar högre än Google.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • Urban, jag tror att din observation ang MSN Search vs. Google kommer att förändras över tid. Även om deras rankning påminner om varandra förefaller Google lägga mer vikt vid den trovärdighet tid i sig och inkommande länkar över en längre period ger (det är denna ”konserverande” faktor som Google ibland kritiseras för). Inom 6-12 månader kommer Uppkopplat att hamna lika högt på Google som på MSN och Google kommer att sopa banan med övriga som trafikleverantör till dig.

  • Urban Lindstedt

    Jag hoppas att du har rätt. Jag ser fram emot att få lämna Googles sandlåda. Jag får redan nu en betydligt större andel sökmotortrafik från Google. Skillnaden är att på Uppkopplat rankar bättre på enskilda sökord i MSN än Google.

  • Pingback: Bloggforum()

  • Pingback: Uppkopplat.se - nyhetsblogg om e-handel, bloggar, skmotorer och marknadsfring()

  • Pingback: hasardspel kasino online()