Wikipedia kräver registrering
BY ON Dec 6, 2005
2

Den engelskspråkiga upplagan av det fria uppslagsverket Wikipedia kräver nu registrering av de användare som vill skapa nya artiklar skriva och redigera artiklar för uppslagsverket, skriver Wired. Anledningen att Wikipedia stramar upp rutinerna är att falska uppgifter har spritts om Kennedy-mordet. Det är trist att folk måste sabotera en av de bästa tjänsterna på internet. […]

Den engelskspråkiga upplagan av det fria uppslagsverket Wikipedia kräver nu registrering av de användare som vill skapa nya artiklar skriva och redigera artiklar för uppslagsverket, skriver Wired.

Anledningen att Wikipedia stramar upp rutinerna är att falska uppgifter har spritts om Kennedy-mordet.

Det är trist att folk måste sabotera en av de bästa tjänsterna på internet. Samma sak hände den svenska wikin Susning.nu, och där räcker det inte längre att registrera sig för att få skriva och redigera. När en wiki sluts förlorar den mycket av sitt existensberättigande.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • Skillnaden blir enbart att man måste vara registrerad för att skapa nya artiklar. Man kommer fortfarande kunna införa ändringar i existerande artiklar som oregistrerad.

  • Trist, men inte så oväntat. Det var bara en tidsfråga innan rättshaverister, dårar och lobbyister skulle hitta dit.