Kamp mot trafikdatalagring
BY ON Dec 12, 2005
1

Computer Sweden har publicerat mitt referat från ett intressant seminarium i torsdags som handlade om hur vår personliga integritet hotas av en rad nya lagförslag på nationell och Eu-nivå. Jag koncentrerade artikeln på förslaget om Trafikdatalagring som med all sannolikhet klubbas igenom tisdagen den 13 december. Men det mer än tre timmar långa seminariet handlade […]

Computer Sweden har publicerat mitt referat från ett intressant seminarium i torsdags som handlade om hur vår personliga integritet hotas av en rad nya lagförslag på nationell och Eu-nivå. Jag koncentrerade artikeln på förslaget om Trafikdatalagring som med all sannolikhet klubbas igenom tisdagen den 13 december. Men det mer än tre timmar långa seminariet handlade tog även upp frågan om buggning, åsiktsregistrering och andra integritetskränkande åtgärder.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • Det riktigt skamliga med 1984-förslaget är att det drivs på av Sverige.