TS startar samarbete med ABC Electronic
BY ON Jan 10, 2006
2

TS (Tidningsstatistik) har startat ett samarbete med engelska internetrevisionsföretaget ABC Electronic runt revision av sökoptimeringsföretag och annonshanteringssystem. – Vi i lilla Sverige har kommit långt när det gäller revision av sökoptimeringsföretag, säger Per Olof Sundqvist på TS till Uppkopplat. Idag reviderar TS trafiksiffror från Jajja, Relevant Traffic och Webanalys. Webanalys har även en utökad revision […]

TS (Tidningsstatistik) har startat ett samarbete med engelska internetrevisionsföretaget ABC Electronic runt revision av sökoptimeringsföretag och annonshanteringssystem.

– Vi i lilla Sverige har kommit långt när det gäller revision av sökoptimeringsföretag, säger Per Olof Sundqvist på TS till Uppkopplat.

Idag reviderar TS trafiksiffror från Jajja, Relevant Traffic och Webanalys. Webanalys har även en utökad revision av kundrutiner. Efter Jajjas debacle med Bourbon uppdateringen av Google när deras kunder förlorade en stor del av sökmotortrafiken arbetar de nu med att en ny kundpolicy som kommer att revideras av TS, enligt Sundqvist.

Det är ingen tvekan om att det behövs revision av sökoptimerarna. I arbetet med min bok om sökmotormarknadsföring har det blivit allt tydligare för mig att många sökoptimerarna ligger på gränsen till det tillåtna. En mycket vanlig metod är att använda sina kunders sajter som länkfarmar för att förbättra sin egen och andra kunders ranking. Sök på link:seologik.se sitemap i MSN. Jag tvivlar på att kunderna är medvetna om att de fungerar som länkfarmar och hur det påverkar deras resultat?

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • Revision av sökmotoroptimerare blir trovärdigt när revisorerna vet vad de reviderar. ”Vi i lilla Sverige har kommit långt när det gäller revision av sökoptimeringsföretag” påstår man, en tautologi är vad detta påståendet är.

  • IT-Entreprenören

    Bra Urban. Om du vågar publicera samma sanningar i tryckt medium om en av era annonsörer så skulle jag bli förvånad, men det går åt rätt håll!