SEB först med att säkra kortköp på nätet
BY ON Jan 23, 2006
0

SEB blir första banken i Sverige att införa extra identifiering vid betalning med kort på nätet. Systemet Verified by Visa innebär att kunden knappar in en särskild pinkod när han ska betala något på nätet med kort. Många svenska och utländska e-handlare är redan anslutna till systemet. Systemet gynnar framförallt e-handlare som får en extra […]

SEB blir första banken i Sverige att införa extra identifiering vid betalning med kort på nätet. Systemet Verified by Visa innebär att kunden knappar in en särskild pinkod när han ska betala något på nätet med kort. Många svenska och utländska e-handlare är redan anslutna till systemet.

Systemet gynnar framförallt e-handlare som får en extra försäkring mot kortbedrägerier på nätet.

Mycket talar för att kortbedrägerier i den fysiska världen i allt större utsträckning kommer att flytta ut på nätet i framtiden. Ett scenario som främst kommer att drabba e-handlare.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.