Google skärper tillsynen i Europa
BY ON Feb 9, 2006
2

Googles spamteam har börjat intressera sig för andra språkområden än engelska. Det fick BMW i Tyskland känna på när de slängdes ur indexet på grund av cloaking skriver Matt Cutts hos Google. Detta är vad sökmotorna fick se när de besökte BMW i Tyskland. Medan vanliga besökare snabbt omdirigerades med ett Javaskript till en helt […]

Googles spamteam har börjat intressera sig för andra språkområden än engelska. Det fick BMW i Tyskland känna på när de slängdes ur indexet på grund av cloaking skriver Matt Cutts hos Google.

Detta är vad sökmotorna fick se när de besökte BMW i Tyskland.

BMW spam

Medan vanliga besökare snabbt omdirigerades med ett Javaskript till en helt annan sida.

BMW

Det som SEO-konsulter i USA sedan länge har åkt ur indexet för börjar bli allt svårare att komma undan även i Europa.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • Jag tycker storföretag som använder sig av sådana tricks borde hängas ut. Att lura sina blivande konsumenter är ingen bra start. Istället för att lägga ner tid och pengar på att lura folk till sina webbplatser borde de lägga ner ytterligare lite tid och kraft på bra innehåll som kan locka besökare som kan vara säkra på att direkt hitta det de letar efter.

    Jag skrev om precis samma sak samtidigt som dig.:) (Ditt inlägg är daterat några minuter senare men nyligen.se pingades samma minut.)

  • Urban Lindstedt

    Absolut. Inga användare är betjänta av sökspam.