Bloggarna utmanar företagen
BY ON Feb 13, 2006
0

Senaste numret av The Economist sammanfattar kärnfullt hotet som bloggar och andra användarmedier utgör för företagen. The spread of “social media” across the internet—such as online discussion groups, e-mailing lists and blogs—has brought forth a new breed of brand assassin, who can materialise from nowhere and savage a firm’s reputation. Often the assault is warranted; […]

Senaste numret av The Economist sammanfattar kärnfullt hotet som bloggar och andra användarmedier utgör för företagen.

The spread of “social media” across the internet—such as online discussion groups, e-mailing lists and blogs—has brought forth a new breed of brand assassin, who can materialise from nowhere and savage a firm’s reputation. Often the assault is warranted; sometimes it is not. But accuracy is not necessarily the issue. One of the main reasons that executives find bloggers so very challenging is because, unlike other “stakeholders”, they rarely belong to well-organised groups. That makes them harder to identify, appease and control.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.