Blogg-Johan drar ner byxorna på kvällstidningarna
BY ON Mar 3, 2006
4

Expressens lansering av bloggverktyg åt läsarna visar sig vara ett hemligt vapen i kampen om förstaplatsen på Kia Index. Sveriges tekniske bloggguru nummer ett, Johan Larsson, avslöjar kvällsdrakarnas bloggsatsningar utan pardon. Varför anställer ingen Johan till en snuskigt hög lön? Den största anledningen till Expressens bloggsatsning finner man genom att titta på HTML-koden för bloggarna; […]

Expressens lansering av bloggverktyg åt läsarna visar sig vara ett hemligt vapen i kampen om förstaplatsen på Kia Index. Sveriges tekniske bloggguru nummer ett, Johan Larsson, avslöjar kvällsdrakarnas bloggsatsningar utan pardon. Varför anställer ingen Johan till en snuskigt hög lön?

Den största anledningen till Expressens bloggsatsning finner man genom att titta på HTML-koden för bloggarna; de har lagt in javascriptkod för Research Internationals besöksräknare Insight XE. Det här är IMHO bara ett sätt att dra mer trafik till expressen.se (#3) så man går om aftonbladet.se (#1) och msn.se (#2) i KIAindex som används för att sätta priset på annonskampanjer (btw, feberbloggarna är med sedan den 23 feb).

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
 • Urban: Du menar så att han slutar avslöja kvällspressens fulbloggning?

 • Henke

  Hemligt vapen? haha. Du menar att man INTE skulle räkna med bloggtrafiken? Varför då? Det är ungefär som att ICA skulle välja att INTE ta betalt för tomaterna.

  Självklart vill Expressen ha med all sin trafik i statistiken. Att starta bloggarna är inte ett hemligt vapen för att nå tronen i KIA utan ett sätt att få användarna ,mer interaktiva och delaktiga. AAnvändardrivet innehåll är framtiden.

 • Ja, Henke – användardrivet innehåll är definitivt framtiden. Men då är satsningar som Newsvine att föredra – kvällstidningarna är enbart ute efter att hålla kvar besökarna längre, få en massa gratismaterial att publicera och dra läsare till samt för att dra in annonsintäkterna själva. Får expressenbloggarna (användardelen, dvs) del av annonsvinsterna?

  Jag tog upp det också.

 • Benzo

  Vänta nu…

  Det dramatiska avslöjandet som skribenten ovan hoppar bock över är att kvällsblaskorna har kommersiella syften med sina bloggsatsningar.

  WTF… Och?

  Det vore väl snarare märkligt om sidor som skapas på deras domäner INTE räknades med i statistiken?