Ny svensk Digg-klon
BY ON Mar 8, 2006
3

Fredrik Jonsson har utvecklat en svensk Digg-klon Vi Gillar. Den här typen av tjänster är aldrig bättre än sina användare så det återstår att se om Vi Gillar tar fart. Det är bara att registrera sig och börja posta intressanta länkar och betygsätta andras postningar. Det går även att prenumerera på ett rss-flöde från Vi […]

Fredrik Jonsson har utvecklat en svensk Digg-klon Vi Gillar. Den här typen av tjänster är aldrig bättre än sina användare så det återstår att se om Vi Gillar tar fart. Det är bara att registrera sig och börja posta intressanta länkar och betygsätta andras postningar. Det går även att prenumerera på ett rss-flöde från Vi Gillar.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • Hmm, inte mycket jobb som lagts ned där. Slänga upp en installation av Drupal tar ju ett par minuter.
    Då är ju Buzz Bazooka en bättre representant för ”svenska digg-kloner”.

  • En stor del av jobbet är gjort tack vara Drupal som mycket riktigt bara tar några minuter att installera. Att ta fram de moduler som ger vigillar.se en del digg.com funktioner tog lite mer tid, se http://xdeb.org/drupaldev. Huvudsyftet med vigillar.se är att testa dessa moduler, om folk dessutom börjar använda sidan vore det ett mycket kul.

  • AJAX är nu implementerat för röstning på vigillar.se. Sidan laddas inte längre om varje gång man röstar. Röstningspilarna och poängen uppdateras dock som vanligt tack vara AJAX. Testa gärna och rapportera om det är några problem.