Mobilblogga hetaste trenden
BY ON Mar 13, 2006
3

Låt inte avsaknaden av en dator eller uppkoppling hindra dig från att blogga. Ett tidens tecken är att Sony Ericsson integrerar bloggtjänsten Blogger i modellerna K610 och K800. Nokias program Lifeblog, som fungerar på deras smartphones som 6630, 6680, N70 och N90, gör det enkelt att publicera bilder och texter på din Typepad-blogg. Ett alternativ […]

Låt inte avsaknaden av en dator eller uppkoppling hindra dig från att blogga. Ett tidens tecken är att Sony Ericsson integrerar bloggtjänsten Blogger i modellerna K610 och K800. Nokias program Lifeblog, som fungerar på deras smartphones som 6630, 6680, N70 och N90, gör det enkelt att publicera bilder och texter på din Typepad-blogg.

Ett alternativ som fungerar för alla mobiler som stöjder MMS och e-post är att registrera dig på en mobilbloggingportal som Mobilblogg, ta en bild med mobilen och publicera bild och text via ett MMS som du skickar till add@mobilblogg.nu. Andra kan sedan kommentera ditt inlägg. Mobilblogg är ingen personlig blogg utan mer en communityblogg.

En annan operatörsoberonde tjänst är Mopix, , som har en Java- eller Symbian-klient som gör att du kan lägga upp en bild på deras sajt utan att behöva betala dyra MMS-taxor.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
 • Nu har ju jag ingen mobil med kamera eller har testat. Jag har dock för mig att flera använder Flickr för mobilbloggning…

  Hittade det här.
  http://mobup.org/

 • Urban Lindstedt

  Jo Flickr Badge är ett bra sätt att publicera bilder på sin blogg.

 • MKL

  Jag har mobloggat med både Blogger och Typepad i två år. Både bilder och text fungerar jätteenkelt med en telefon som klarar e-post. Jag upptäckte snabbt att jag ville ha en bättre kamera i mobilen för att kunna utnyttja möjligheterna ordentligt. Nu har jag en SE W900 och bilderna blir kanon. Funkar lika bra att moblogga från fjällets topp som från rockkonserter.