Mobilblogga hetaste trenden

Låt inte avsaknaden av en dator eller uppkoppling hindra dig från att blogga. Ett tidens tecken är att Sony Ericsson integrerar bloggtjänsten Blogger i modellerna K610 och K800. Nokias program Lifeblog, som fungerar på deras smartphones som 6630, 6680, N70 och N90, gör det enkelt att publicera bilder och texter på din Typepad-blogg.

Ett alternativ som fungerar för alla mobiler som stöjder MMS och e-post är att registrera dig på en mobilbloggingportal som Mobilblogg, ta en bild med mobilen och publicera bild och text via ett MMS som du skickar till add@mobilblogg.nu. Andra kan sedan kommentera ditt inlägg. Mobilblogg är ingen personlig blogg utan mer en communityblogg.

En annan operatörsoberonde tjänst är Mopix, , som har en Java- eller Symbian-klient som gör att du kan lägga upp en bild på deras sajt utan att behöva betala dyra MMS-taxor.

3 thoughts on “Mobilblogga hetaste trenden

  1. Jo Flickr Badge är ett bra sätt att publicera bilder på sin blogg.

  2. Jag har mobloggat med både Blogger och Typepad i två år. Både bilder och text fungerar jätteenkelt med en telefon som klarar e-post. Jag upptäckte snabbt att jag ville ha en bättre kamera i mobilen för att kunna utnyttja möjligheterna ordentligt. Nu har jag en SE W900 och bilderna blir kanon. Funkar lika bra att moblogga från fjällets topp som från rockkonserter.

Comments are closed.