Eniro släpper flygfototjänst
BY ON Mar 21, 2006
5

Här bor jag. Andra huset från vänster på övre raden. Det enorma förhandsintresset för Eniros flygfototjänst gör att de släpper den tidigare än planerat som beta. – Vid lansering har vi flygfoton över hela Sverige. Södra Sverige visar vi i färg. Än så länge är områden norr om Stockholm i svartvitt. Vi kommer under våren […]

Eniro Flygfoto
Här bor jag. Andra huset från vänster på övre raden.

Det enorma förhandsintresset för Eniros flygfototjänst gör att de släpper den tidigare än planerat som beta.

– Vid lansering har vi flygfoton över hela Sverige. Södra Sverige visar vi i färg. Än så länge är områden norr om Stockholm i svartvitt. Vi kommer under våren arbeta med tjänsten och hoppas inom kort kunna visa hela Sverige i färg, skriver Christer Pettersson på Eniro i ett mejl.

Med ett enkelt klick växlar du från den vanliga kartbilden till flygfotona. Supercoolt.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • Nej, vad kul! Jag visste inte att det var på G ens. Nu ska jag kolla om hemmet står kvar 🙂

  • Jag saknar vid en första anblick fortfarande permalänkar till positionerna. Och varför är java-appleten (!) fortfarande så liten? De borde göra en övergång till Flash (som Yahoo) eller javascript (som Google och Hitta) för att få lite sprutt på gränssnittet. Men man kan ju inte få allt, och flygfoton är ju fina! 🙂 Tack Eniro.

  • Fast det är ungefär som med Google, zoomar man in lika mycket där jag bor som på din bild så blir det mest grötigt. Även om man hjälpligt kan urskilja ett hus.

  • Urban Lindstedt

    Mitt hus syns med önskvärd tydlighet, men det är ju stort. Men en skillnad mot Google Earth är att familjens sommarstuga syns. På Google nada.

  • Pingback: Norrland i svartvitt… at Bakelit()