Misslyckad krishantering i bloggtider
BY ON Mar 29, 2006
0

Dagens Industri skriver om hur det skandalomsusade företaget Custodia har missbrukat tidningens kommentarfunktion och fejkat kommentarer till stöd för företaget [via Beta Alfa 2.0]. Personerna Nisse, Jalle och Ylva och ytterligare nio signaturer har alla visat sig häröra från samma ip-nummer som är Custodias. Detta är krishantering som gått fel i bloggens tidevarv. Det verkar […]

Dagens Industri skriver om hur det skandalomsusade företaget Custodia har missbrukat tidningens kommentarfunktion och fejkat kommentarer till stöd för företaget [via Beta Alfa 2.0]. Personerna Nisse, Jalle och Ylva och ytterligare nio signaturer har alla visat sig häröra från samma ip-nummer som är Custodias.

Detta är krishantering som gått fel i bloggens tidevarv. Det verkar vara svårt för många att förstå att det mesta man gör på nätet går att spåra. Om Custodia ansett att något varit fel i rapporteringen borde de ha kommenterat artikeln under sina riktiga namn. Som det blev nu har de bara cementerat bilden av sig själva som skojare.

För övrigt blir jag alltid misstänksam till artikelkommentarer som är allt för starkt emot eller för en omskriven aktör. Konkurrenter eller den utpekade tänker jag direkt.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.