Google ser dig överallt
BY ON Apr 10, 2006
0

Google planerar att spåra användare ute på stan via gratis trådlöst bredband för att kunna leverera relevanta lokala annonser. Först ut är att få detta ”gratis” trådlösa bredband är San Fransisco skriver Financial Times. Gratis är inte alltid gott. Frågan är om jag vill att Google ska veta precis i vilka kvarter jag är ute […]

Google planerar att spåra användare ute på stan via gratis trådlöst bredband för att kunna leverera relevanta lokala annonser. Först ut är att få detta ”gratis” trådlösa bredband är San Fransisco skriver Financial Times.

Gratis är inte alltid gott. Frågan är om jag vill att Google ska veta precis i vilka kvarter jag är ute och går? Google kan redan idag framställa otäckt detaljerade användarprofiler. Storebror Ser Dig är bara en harmlös dokusåpa i jämförelse med Google Ser Dig. Lägg sedan till Googles censurambitioner i Kina och framtiden ter sig inte längre så ljus.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.