Yahoo uppdaterar sitt sök
BY ON Apr 22, 2006
2

Yahoos officiella blogg bekräftar att de har uppdaterat sin sökalgoritm den 20 april. Jag klarar mig bra med mina viktigaste sökord sökmotormarknadsföring och företagsbloggar. Men en uppdatering av Yahoo har liten betydelse för den svenska marknaden eftersom få svenskar använder Yahoo och Altavista. Relaterade

Yahoos officiella blogg bekräftar att de har uppdaterat sin sökalgoritm den 20 april. Jag klarar mig bra med mina viktigaste sökord sökmotormarknadsföring och företagsbloggar. Men en uppdatering av Yahoo har liten betydelse för den svenska marknaden eftersom få svenskar använder Yahoo och Altavista.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • Märker ingen skillnad. Å andra sidan har jag bara fått ett par besökare från Yahoo, så jag tycker inte den är så viktigt. Däremot är det mycket lättare att se vilka som länkar till en i Yahoo. Det är det enda jag använder yahoo till.

    Själv får jag de flesta besökare via sökorden ”the pirate bay” och ”swebits”. Men många kommer också efter att ha sökt med ord sökord som innehåller marknadsföring, reklam, formgivning och andra sökord som liknar dem. Ett tag fick jag många besökare efter att de sökt på ”windows vista” men nu har jag tyvärr åkt ned från förstasidan med de orden, och då sviker klicken…

  • Urban Lindstedt

    Yahoo är ingen sökmotor jag bekymrar mig över eftersom jag i huvudsak har svenska besökare. Yahoo kan vara intressant för sajtägare med internationella sajter eftersom de är hyffsat stora på exempelvis den amerikanska marknaden. Jag brukar mest använda MSN när jag ska kolla inlänkning.