Amazon byter från Google till Windows Live
BY ON Maj 3, 2006
1

Världens största e-butik Amazon byter från Google till Microsofts Windows Live beta som leverantör av sökresulat på sin sajt, skriver Washington-Post. Det är Amazons egen sökmotor A9 som får sitt resultat från Microsoft sedan den 1 maj. Det är en stor händelse inom sökmarknaden när världens största e-butik byter från Google till Microsoft. Det är […]

Världens största e-butik Amazon byter från Google till Microsofts Windows Live beta som leverantör av sökresulat på sin sajt, skriver Washington-Post.

Det är Amazons egen sökmotor A9 som får sitt resultat från Microsoft sedan den 1 maj. Det är en stor händelse inom sökmarknaden när världens största e-butik byter från Google till Microsoft. Det är en händelse som kommer att göra det lättare för Microsoft att sälja sitt sökresultat till andra aktörer.

När jag läser kommentarer på forum som Webmaster World så förstår jag att folk börjar tröttna på Googles dominans. Deras devis ”Don´t be evil” fungerar dåligt när de helt kontrollerar sökmarknaden. Ingen gillar monopol förutom monopolisterna.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.