Bloggare borde ta betalt
BY ON Maj 5, 2006
6

Sveriges för närvarande bästa blogg om internetbranschen Beta Alfa 2.0 listar bannerpriser hos några mindre nischade webbtidningar och kommer till slutsatsen att bloggare borde börja ta betalt. Han/hon, jag vet inte vem Beta Alfa 2.0 är, uppmanar hugade annonsörer att kontakta Beta Alfa 2.0. Det är helt rätt. Nischade bloggar är ett intressant annonsmedium. Jag […]

Sveriges för närvarande bästa blogg om internetbranschen Beta Alfa 2.0 listar bannerpriser hos några mindre nischade webbtidningar och kommer till slutsatsen att bloggare borde börja ta betalt. Han/hon, jag vet inte vem Beta Alfa 2.0 är, uppmanar hugade annonsörer att kontakta Beta Alfa 2.0.

Det är helt rätt. Nischade bloggar är ett intressant annonsmedium. Jag har själv fört långtgående diskussioner med Eniro om att de skulle starta ett annonsnätverk för bloggar inom nischade områden. Tyvärr har de fegat ur. Om jag inte älskade journalistiken så mycket hade jag startat ett eget annonsnätverk.

Jag sällar mig till Beta Alfa 2.0 och ber eventuella annonsörer höra av sig. Jag kan erbjuda vanlig bannerannonsering och länkar med pagerank 6. Under 2006 har Uppkopplat haft mellan 3000 och 3700 unika besökare i månaden och fyrdubbelt så många besök.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
 • Du har rätt, Urban. Vi är inte alls lika snabba på lösningar för bannerannonsering som sökannonsering.

  Frågan är bara om Sverige än så länge är stort nog för att stödja räckviddsannonsering av typen bannerkampanjer. Kanske är det så. Och det är värt att undersöka och följa. Och vi på Eniro borde även fortsättningsvis vara aktiva här.

  HAr skrivit mer om detta även på vår blogg:
  http://blogg.passagen.se/eniro/20060505#annonsering_p%C3%A5_bloggar

 • Pingback: Beta Alfa 2.0 » Bloggare borde ta betalt()

 • Hade varit superbt om ett företag som Eniro skapat någon sådan tjänst för det skulle ju möjliggöra små nischade högkvalitativa kampanjer som precis når den kundgruppen företaget eftersträvar i ett medium de har förtroende för.

 • Pingback: Fyra nyanser av brunt » Blog Archive » Diskussion kring reklam på bloggar()

 • Förra veckan hade jag ca 5850 unika besökare på min blogg enligt statistiken på blogg.se, men frågan är hur jag ska gå tillväga för att hitta någon som skulle vara intresserad att annonsera hos mig?
  du får gärna mejla till mig om du har några tips, det uppskattas:)!
  Mvh Jonna

 • Urban Lindstedt

  Tailsweep.com är ett annonsnätverk för bloggar. Men tyvärr har inte intresset för bloggannonsering varit särskilt stort.