Blogwalk uppköpt
BY ON Maj 22, 2006
4

Internetkonsulten Henrik Skotth har köpt den nedlagda bloggportalens Blogswalks domännamn skriver upphovsmannen Christian Dawen som också förklarar också varför han lade ner Blogwalk: Blogwalk blev för processorintensivt, så mitt webbhotell hotade med ”virtuell vräkning” — och jag ville inte betala för en dedikerad server. Intäkterna från annonserna låg på kanske 10-20 kronor i månaden, och […]

Internetkonsulten Henrik Skotth har köpt den nedlagda bloggportalens Blogswalks domännamn skriver upphovsmannen Christian Dawen som också förklarar också varför han lade ner Blogwalk:

Blogwalk blev för processorintensivt, så mitt webbhotell hotade med ”virtuell vräkning” — och jag ville inte betala för en dedikerad server. Intäkterna från annonserna låg på kanske 10-20 kronor i månaden, och en co-location- eller dedikerad server kostar betydligt mer.

Christian Dawen skriver också att Blogwalk är licensierat under LGPLCreative Commons och inlägg från Var är du? är lincesierat under Creative Commons så Henrik har inte tätt att tjäna några pengar på portalen.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.