Umeå universitet satsar på podundervisning
BY ON Jun 14, 2006
3

Umeå universitet blir först i Norden med att använda podsändning i all sin undervisning. Studenterna kommer hädanefter att kunna lyssna på sina föreläsningar via podradio. I USA använder exempelvis Stanford podsändningar i undervisningen. I Sverige och Norden används tekniken på vissa institutioner och i vissa utbildningar. Men Umeå blir det första universitetet i Norden som […]

Umeå universitet blir först i Norden med att använda podsändning i all sin undervisning. Studenterna kommer hädanefter att kunna lyssna på sina föreläsningar via podradio. I USA använder exempelvis Stanford podsändningar i undervisningen. I Sverige och Norden används tekniken på vissa institutioner och i vissa utbildningar. Men Umeå blir det första universitetet i Norden som använder podsändningar i alla sina utbildningar.

Våra studenter får en unik möjlighet att repetera, ta igen missade föreläsningar, fördjupa kunskaperna samt få information och meddelanden snabbt och kvickt. På samma sätt kan de själva skapa och publicera material och leverera det till lärare eller andra studenter, säger Åsa Bergenheim, prorektor för grund- och forskarutbildning vid Umeå universitet.

Podsändningar har redan prövats vid universitetet i kursen Tillämpad IKT i skolan och kursen IT och lärande och vid slöjdlärarutbildningen.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • Vilken uppryckning designmässigt! 🙂 Men var är bloggrullen?

  • Urban Lindstedt

    Ohh, nu ger du mig dåligt samvete Rasmus. Bloggrullen är nästa grej jag ska göra. Onödigt att nämna är att du kommer vara med på den 😉

  • Mycket förvånad att hitta denna uppgift då jag nyligen reagerat på uppgiften om att all ljud och bildupptagning ska bli otillåten vid umu. Och att podcastsen ska användas i ALL undervisning? När då?
    Se inlägget här; http://firemonkey.blogg.se/2008/november/angaende-oppenhet-och-konkurenskraftighet.html