SEO-statistik
BY ON Okt 25, 2006
0

AOL Stalker har släppt intressant sökstatistik som befäster sanningen att din sajt måste ranka högt på rätt sökord för att få sökmotortrafik (via SEO Blogg). 46 procent av alla sökning ger inga klick överhuvudtaget. Bland icke-klicken finns den svåra avvägningen mellan optimerade rubriker mot lockande journalistiska rubriker. Det är ju faktiskt ingen mening att ranka […]

AOL Stalker har släppt intressant sökstatistik som befäster sanningen att din sajt måste ranka högt på rätt sökord för att få sökmotortrafik (via SEO Blogg). 46 procent av alla sökning ger inga klick överhuvudtaget. Bland icke-klicken finns den svåra avvägningen mellan optimerade rubriker mot lockande journalistiska rubriker. Det är ju faktiskt ingen mening att ranka etta om ingen klickar på dig i sökresultatet.

Klickfrekvensen hos AOL:s sökresultat efter position

1) 22,6 procent

2) 6,36 procent

3) 4,50 procent

4) 3,22 procent

5) 2,59 procent

6) 2,13 procent

7) 1,80 procent

8) 1,59 procent

9) 1,50 procent

10) 1,58 procent

Ny sida

11) 0,35 procent

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.