Googles nyvaknade intresse för Sverige
BY ON Nov 19, 2006
0

Efter öppnandet av ett annonsförsäljningskontor i Stockholm för två år sedan har inte Google visat något större intresse för den svenska marknaden. Ett ointresse som resulterat i att vi på sökmarknadsområdet ligger långt efter mogna marknader som Storbritannien och USA. Men Schibstedts satsning på Sesam har uppenbarligen väckt intresset i Mountain Wiew för vår lilla […]

Efter öppnandet av ett annonsförsäljningskontor i Stockholm för två år sedan har inte Google visat något större intresse för den svenska marknaden. Ett ointresse som resulterat i att vi på sökmarknadsområdet ligger långt efter mogna marknader som Storbritannien och USA. Men Schibstedts satsning på Sesam har uppenbarligen väckt intresset i Mountain Wiew för vår lilla perifiera marknad.

Google News Sverige lanserades i veckan och nu vill även Google få med svenska förlag i Google Booksearch. Lars Våge på Internetbrus analyserar den nya nyhetssöktjänsten.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.