Moblioperatörerna lurar skjortan av oss
BY ON Dec 4, 2006
0

Jag är på semester i Malaysia och min mobiloperatör Halebop har missat att ordna ett roamingavtal med Malaysia. Lyckliga mig, för med den malaysiska mobiloperatören Digi kan inte ens Skype konkurrera. Simkortet kostade 32 kronor och då fick jag 20 kronor att ringa för. Sedan kostar det 20 öre i minuten att ringa till en […]

Jag är på semester i Malaysia och min mobiloperatör Halebop har missat att ordna ett roamingavtal med Malaysia. Lyckliga mig, för med den malaysiska mobiloperatören Digi kan inte ens Skype konkurrera. Simkortet kostade 32 kronor och då fick jag 20 kronor att ringa för. Sedan kostar det 20 öre i minuten att ringa till en fast telefon i Sverige och fem kronor i minuten till mobiler i Sverige. Jag har inte kollat upp det än men jag misstänker att det är billigare att ringa med Digi även i Sverige.

Min slutsats är att de svenska mobiloperatörerna lurar skjortan av semestrande svenskar, för hur kan Digit ta 20 öre för det som kostar 15 kronor med ett svenskt abonnemang.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.