Jag hatar drm
BY ON Feb 18, 2007
2

Till allt arbeta det innebär att köpa en ny dator har drm-strulet tillkommit. Jag har köpt en del kopieringskyddade wma-låtar och de fungerar naturligtvis inte på min nya dator. När jag försöker spela dem skickas jag till en sajt där jag uppmanas att betala för låtarna igen. Kanske går det att kontakta kundservice och återfå rätten […]

Till allt arbeta det innebär att köpa en ny dator har drm-strulet tillkommit. Jag har köpt en del kopieringskyddade wma-låtar och de fungerar naturligtvis inte på min nya dator. När jag försöker spela dem skickas jag till en sajt där jag uppmanas att betala för låtarna igen. Kanske går det att kontakta kundservice och återfå rätten att spela låtar jag redan betalt för. Men vem orkar?

Den enda lagliga musiktjänst jag kan rekommendra är Emusic – där saknar låtarna drm. Om ni laddar ner den utmärkta mediaspelaren Winamp så får ni ladda ner 50 låtar gratis hos Emusic.

Kopieringskydd har alltid varit ett skämt. Finns det något kopieringskydd som inte har knäckts?

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.