Borders bygger community

Bokhandelskedjan Borders med 1 300 butiker runt om i världen har skapat en lysande sajt som på ett smart sätt understöjder de fysiska butikerna. På Borders Bookclub presenteras fyra nya titlar varje månad tillsammans med utdrag ur böckerna, författarpresentationer och utförliga diskussionfrågor om böckerna. Besökarna kan sedan via sajten reservera böckerna i sin närmaste Borderbutik via webben och få 20 procents rabatt. Det går också att diskutera de aktuella böckerna på nätet med författarna och andra läsare.

Med ett ganska begränsat innehåll lyckas Borders stöjda framväxten av en community och samtidigt stärka sin vanliga offlineverksamhet.

2 thoughts on “Borders bygger community

  1. […] Urban Lindstedt writes about Borders book club, and community building at the book store chain. They collaborate with gather.com, a topics based community service where participants rate others’ contributions and earn points from writing popular posts or inviting more people. Like Lindstedt writes, the content of the book club is rather limited. So far it has 129 members, which is even less than I have on my slumbering mailing list on creative writing in Swedish, but I guess it’s at an early stage. […]

  2. […] Urban Lindstedt writes about Borders book club, and community building at the book store chain. They collaborate with gather.com, a topics based community service where participants rate others’ contributions and earn points from writing popular posts or inviting more people. Like Lindstedt writes, the content of the book club is rather limited. So far it has 129 members, which is even less than I have on my slumbering mailing list on creative writing in Swedish, but I guess it’s at an early stage. […]

Comments are closed.