Välförtjänt uppmuntran för Internetbrus
BY ON Feb 23, 2007
1

Upphovsmännen till en av Sveriges bästa bloggar, Internetbrus, får efter sex års ideellt arbete blogga på arbetstid. En våt dröm för många bloggare. Grattis! Ett arrangemang som både deras arbetsgivare och läsarna kommer att tjäna på. Uppkopplat hade under förra året ett kortare samarbete med Internetbrus om att dela innehåll och gemensamt marknadsföra våra bloggar […]

Upphovsmännen till en av Sveriges bästa bloggar, Internetbrus, får efter sex års ideellt arbete blogga på arbetstid. En våt dröm för många bloggare. Grattis! Ett arrangemang som både deras arbetsgivare och läsarna kommer att tjäna på.

Uppkopplat hade under förra året ett kortare samarbete med Internetbrus om att dela innehåll och gemensamt marknadsföra våra bloggar som annonsplats. Vi insåg rätt snart att vårt innehåll skilde sig för mycket åt för att kunna delas och något riktigt fokus på annonsförsäljandet blev det aldrig.

Kanske var vi för tidigt ute, men jag är övertygad om att fokuserade bloggar som Internetbrus och Uppkopplat kommer att bli attraktiva annonsplatser i framtiden. Studerar man IRM:s senaste reklamstatistik med en tillväxt på 50 procent för internetreklamen under 2006 så borde det finnas några 100 miljoner kronor till bloggarna. Det är vi värda.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.