Hjälp! Jag är domännappad
BY ON Maj 3, 2007
0

I slutet av 2004 startade jag den politiska bloggen Sblogg. Det blev att par intensiva år av bloggande som lärde mig en hel del om byggande av sociala nätverk på webben och fördjupande politiska dialoger samt dito pajkastning. Sommaren 2006 lade jag ner bloggen, främst för att jag tröttnat på den hårda tonen i den […]

I slutet av 2004 startade jag den politiska bloggen Sblogg. Det blev att par intensiva år av bloggande som lärde mig en hel del om byggande av sociala nätverk på webben och fördjupande politiska dialoger samt dito pajkastning. Sommaren 2006 lade jag ner bloggen, främst för att jag tröttnat på den hårda tonen i den politiska bloggosfären. Här kunde historien ha slutat.

Men i mars tog en kille från Skellefteå över min gamla domän och lade upp en ren spamsida med en massa reklamlänkar på Sblogg. Han tänkte utnyttja domänens höga pagerank, Google-juicen, till att driva trafik till en sida med en massa meningslösa reklamlänkar.

Problemet är att väldigt många fortfarande länkar till Sblogg med mitt namn Urban Lindstedt i länktexten. Så när någon googlar mitt namn kommer en spamsajt upp som etta. Inte särskilt kul. Nu skickar jag två mejl om dagen till bloggare som inte håller koll på sin bloggrulle. Det lär dröja innan spamsajten tappar i ranking.

Tyvärr är det både dyrt och osäkert att få tillbaka en domän som utnyttjas otillbörligt. Så mitt råd är att ni betalar några år extra för en väl inarbetat domän innan ni låter den falla i glömska.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.