William Gibson missade mobiltelefonen
BY ON Aug 8, 2007
1

Science fiction-författaren William Gibson som är aktuell med romanen Spook Country som undersöker hur övervakningssamhället gick snett. Hans moderna klassiker Neuromancer som kom ut 1984 introducerade ordet cyberrymden. I en intervju [via Smart Mobs] erkänner han att han helt missade mobiltelefonen i sin framtidsroman. If I were a smart 12-year-old picking up Neuromancer for the […]

Science fiction-författaren William Gibson som är aktuell med romanen Spook Country som undersöker hur övervakningssamhället gick snett. Hans moderna klassiker Neuromancer som kom ut 1984 introducerade ordet cyberrymden. I en intervju [via Smart Mobs] erkänner han att han helt missade mobiltelefonen i sin framtidsroman.

If I were a smart 12-year-old picking up Neuromancer for the first time today I’d get about 20 pages in and I’d think ‘Ahhaa I’ve got it – what happened to all the cell phones? This is a high-tech future in which cellular telephony has been banned’.

Det är kanske förlåtet med tanke på att Gibson är amerikan och USA kom senare in i mobilexplosionen. Men faktum kvarstår att mobilen förändrat fler människors sätt att leva än datorn.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.