Natur & Kultur köper in sig i Svenska Internetbokhandeln
BY ON Aug 31, 2007
1

Stiftelsen Natur & Kultur köper in sig i den förlusttyngda Svenska Internetbokhandeln för en hemlig summa. Natur & Kulturs vd Eva Swartz tycker att det är på tiden att ge sig in internethandeln. – Då finns det två sätt, antingen att starta eget eller köpa något befintligt. Vi tyckte att här fanns ett fungerande system, […]

Stiftelsen Natur & Kultur köper in sig i den förlusttyngda Svenska Internetbokhandeln för en hemlig summa. Natur & Kulturs vd Eva Swartz tycker att det är på tiden att ge sig in internethandeln.

– Då finns det två sätt, antingen att starta eget eller köpa något befintligt. Vi tyckte att här fanns ett fungerande system, säger hon till Svensk bokhandel.

Svenska Internetbokhandeln är tredje störst på på nätet bland bokhandlarna men ändå en lilleputt i jämförelse med Adlibris (477 miljoner 2006) eller Bokus (330 milj 2006). Internetbokhandelns senaste bokslutet visade på en förlust på 1,4 miljoner kronor, med en omsättning på 21 miljoner.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.