Yahoo minskar länkvisningen
BY ON Okt 13, 2007
0

Hans Sandblom på Seo Logik uppmärksammar att Yahoo minskat visningen av inkommande länkar till en bråkdel av alla länkar som pekar mot deras sajt. Vilket kan vara ett problem när man vill analysera hur inlänkningen ser ut hos en sajt. Inlänkar är den enskilt viktigaste faktorn för att ranka högt hos sökmotorerna. Vi ser att […]

Hans Sandblom på Seo Logik uppmärksammar att Yahoo minskat visningen av inkommande länkar till en bråkdel av alla länkar som pekar mot deras sajt. Vilket kan vara ett problem när man vill analysera hur inlänkningen ser ut hos en sajt. Inlänkar är den enskilt viktigaste faktorn för att ranka högt hos sökmotorerna.

Vi ser att Yahoo! idag endast visar ca 1% av alla inkommande länkar till hemsidor. Vår egna domän, SEO hade närmare 1.000.000 synliga länkar för 4 månader sedan. För 1 månad sedan sjönk det till 10%, “endast” 100.000 synliga.

Idag visar Yahooo endast 10% av de, 8.000 inkommande länkar.

Med andra ord har Yahoo! nu hakat på Googles filosofi att endast visa ett fåtal länkar till hemsidor.

Knepet är att vara inloggad hos Yahoo för då syns betydligt fler inkommande fler länkar.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.