Sesam slutar med eget index
BY ON Okt 19, 2007
1

Schibsteds sökmotor Sesam byter sitt egenutvecklade index till ett tredjepartsindex. Därmed lägger Schibstedt ner sin hopplösa David mot Goliat-kamp. – Vi kommer inte länge utveckla vårt webbindex och ska byta till ett index från en partner. Vi ska också redesigna tjänsten och centrera verksamheten runt några av huvudtjänsterna, säger Schibsted Norges koncerndirektör Birger Magnus till […]

Schibsteds sökmotor Sesam byter sitt egenutvecklade index till ett tredjepartsindex. Därmed lägger Schibstedt ner sin hopplösa David mot Goliat-kamp.

– Vi kommer inte länge utveckla vårt webbindex och ska byta till ett index från en partner. Vi ska också redesigna tjänsten och centrera verksamheten runt några av huvudtjänsterna, säger Schibsted Norges koncerndirektör Birger Magnus till norska Dagens Medier.

Jag har själv märkt att Sesams index inte har uppdaterats på länge. Sesam blev aldrig bättre, ens på lokalt material, än jättarna Google, Live Search och Yahoo.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.