Sesam slutar med eget index

Schibsteds sökmotor Sesam byter sitt egenutvecklade index till ett tredjepartsindex. Därmed lägger Schibstedt ner sin hopplösa David mot Goliat-kamp.

– Vi kommer inte länge utveckla vårt webbindex och ska byta till ett index från en partner. Vi ska också redesigna tjänsten och centrera verksamheten runt några av huvudtjänsterna, säger Schibsted Norges koncerndirektör Birger Magnus till norska Dagens Medier.

Jag har själv märkt att Sesams index inte har uppdaterats på länge. Sesam blev aldrig bättre, ens på lokalt material, än jättarna Google, Live Search och Yahoo.

One thought on “Sesam slutar med eget index

  1. […] Uppkopplat : Sesam slutar med eget index “Schibsteds sökmotor Sesam byter sitt egenutvecklade index till ett tredjepartsindex. Därmed lägger Schibstedt ner sin hopplösa David mot Goliat-kamp.” (tags: sesam schibsted sökmotorer) […]

Comments are closed.