Dustin störst e-handlaren i Sverige
BY ON Okt 25, 2007
2

Fredrik Wass på Internetworld refererar mitt föredrag svensk e-handel under Webbdagarna den 24 oktober. Det finns en del godbitar där. De som verkligen vill gräva ner sig i nyckeltal om Sveriges framgångsrikaste e-handlare får ge sig till tåls till nästa Internetworld är ute. Efter min presentation frågade en i publiken hur mycket webb 2.0 det […]

Fredrik Wass på Internetworld refererar mitt föredrag svensk e-handel under Webbdagarna den 24 oktober. Det finns en del godbitar där. De som verkligen vill gräva ner sig i nyckeltal om Sveriges framgångsrikaste e-handlare får ge sig till tåls till nästa Internetworld är ute.

Efter min presentation frågade en i publiken hur mycket webb 2.0 det är bland Sveriges framgångsrikaste e-handlare. Svaret är, med några få undantag, ingenting alls. Discshop har en sjysst betygsfunktion – annars är det oerhört fattigt. De flesta e-handlare i Sverige är online-kataloger – ingenting annat. Så kommer det nog att förbli så länge de tjänar pengar på sina i grunden trista butiker. Samtidigt öppnas ett fönster där utmanare kan konkurrera med de etablerade butikerna med hjälp av spännande interaktiva sajter där kunderna blir mer än kunder och shoppingglädjen får plats.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • Peter Larsson

    Hej Urban!
    Jag jobbar på Aitellu Business Intelligence, kanske har du hört talas om oss?

    Vi har lanserat en tjänst ihop med Pricerunner och Dagens PS med syftet att ge läsaren ett direkt mervärde i form av bästa pris gällande de produkter som nämns i artikeln. Skulle vara oerhört spännande att höra din åsikt kring detta http://dagensps.se/article.aspx?articleID=41477&categID=75

  • Urban Lindstedt

    Jag ska kolla in upplägget. Det verkar intressant.