Google lanserar mobilannonser i Norden
BY ON Nov 15, 2007
3

Inom några veckor kommer Google att lansera mobilannonser i Norden. Det avslöjade Googles chef i Finland och Sverige, Petri Kokko, på Sime. Annonserna kommer att exponeras när användarna använder Googles mobila sök i Sverige, Finlands Norge och Danmark. – Det är viktigt att kunna nå användarna när de är på språng. Vi använder ju mobilerna […]

Inom några veckor kommer Google att lansera mobilannonser i Norden. Det avslöjade Googles chef i Finland och Sverige, Petri Kokko, på Sime. Annonserna kommer att exponeras när användarna använder Googles mobila sök i Sverige, Finlands Norge och Danmark.

– Det är viktigt att kunna nå användarna när de är på språng. Vi använder ju mobilerna mer och mer som en dator, kommenterar Maria Göth, kommunikationschef för Google i Sverige till Internetworld.

Mobila annonser kommer sannolikt att få stor betydelse inom särskilda segment som restauranger, biluthyrning, hotell och resor. I en inledande fas kommer säkert klickfrevensen vara betydligt högre på mobila annonser i jämförelse med vanliga sponsrade länkar.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.