För Twitter är mindre mer
BY ON Dec 11, 2007
0

Genom att lyfta ut en funktion från en webbtjänst går det att skapa en helt ny. Mikrobloggtjänsten Twitter är egentligen Blogger minus alla funktioner, förutom möjligheten att posta inlägg på max 140 tecken. Och begränsningarna skapar nya användarmönster. Från att posta några gånger i veckan på Blogger så postar man flera gånger om dagen på […]

Genom att lyfta ut en funktion från en webbtjänst går det att skapa en helt ny. Mikrobloggtjänsten Twitter är egentligen Blogger minus alla funktioner, förutom möjligheten att posta inlägg på max 140 tecken. Och begränsningarna skapar nya användarmönster. Från att posta några gånger i veckan på Blogger så postar man flera gånger om dagen på Twitter. Det berättade Twitters och Bloggers skapare Evan Williams på Le Web 3 i Paris.

Hos fotocommunityn Fotolog får användarna bara posta en bild per dag. Resultatet är att varje bild får i snitt elva kommentarer. Även Google är ett exempel där den fullmatade portalen Yahoo reducerades till en sökruta och två knappar. Facebook kunde växa eftersom den till att börja med var begränsad till studenter.

Tyvärr fungerar de trådlösa nätverken på Le Web 3 uselt. Annars är konferensen riktigt bra, men rapporterna från nog vänta till jag återvänt till mitt sunkhotell med wifi i Monmartre.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.