Stockholms stadsbibliotek regerar
BY ON Feb 1, 2008
1

Stockholms stadsbiblioteks satsning på sociala medier, Biblioteket, verkar aldrig komma ur betan. Jag skrev entusiastiskt om projektet för nitton (!) månader sedan. Men eftersom framtiden inte verkar vilja komma så tänker jag hylla dagens bibliotekstjänster. Bibliotekets sajt är kanske en av de fulaste jag använder regelbundet. Men utseende är inte allt. Via deras webb kan […]

Stockholms stadsbiblioteks satsning på sociala medier, Biblioteket, verkar aldrig komma ur betan. Jag skrev entusiastiskt om projektet för nitton (!) månader sedan. Men eftersom framtiden inte verkar vilja komma så tänker jag hylla dagens bibliotekstjänster.

Bibliotekets sajt är kanske en av de fulaste jag använder regelbundet. Men utseende är inte allt. Via deras webb kan jag låna ett antal e-böcker, jag kan streama ljudböcker, jag kan söka efter böcker på alla filialer i Stockholm och få dem skickade till mitt närmaste bibliotek i Årsta, jag kan enkelt förlänga lån, jag kan ladda ner klassisk musik i mp3-format, jag kan kolla in Encyklopedia Britannica och söka i en rad olika faktadatabaser. En funktion som sparat in en hel del pengar i förseningsböter är att jag alltid får ett mejl när något lån håller på att gå ut. Hurra för stadsbibliotetet?

Om jag får komma med några önskemål. Ge mig fler e-böcker, bättre streamingkvalité på ljudböckerna, nedladdningsbara böcker och bättre sökfunktioner.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.
  • Jag är också ett stort fan av vårt bibliotek. Något jag dock inte har mycket till övers för är e-böcker. När jag läser en bok vill jag gärna kunna sitta bekvämt eller lägga mig på sängen, något som är lite svårt när boken är i burken 🙂