Kommer Telia att sälja Iphone?

Jag gick förbi en reklampelare för Telia där de listade den trådlösa tekniken Edge tillsammans med 3g. Edge är ett slags upphottat gprs som amerikanarna använder för bland annat Ipone och Amazons Kindle. Varför listar Telia Edge på en reklampelare när de själva har ett väl utbyggt 3g-nät och det snarare är turbo-3g som drar nya kunder idag? Orange i Storbritannien har varit tvungen att uppdatera sina nät för gårdagens teknik i form av Edge för att få sälja Iphone. Mitt bästa tips är att Telia kommer att sälja Ipone i Sverige. Min inställning är att vägra Edge. Strunta i Iphone tills de har vett att implementera 3g.

4 thoughts on “Kommer Telia att sälja Iphone?

  1. Fast den reklamen är ju riktad mot folk som vill ha trådlöst Internet. Och så bra täckning har inte turbo-3G ännu… Dessutom marknadsförs WLAN också.

  2. Ja, men varför inför Telia en b-teknik när de har både turbo-3g och wlan? Telia är det naturliga valet för Apple när de ska lura på svenskarna Iphone.

  3. Hmm, har inte telia länge marknadsfört sig som det enda bolaget som satsat på Edge. Det har dessutom hängt ihop med policyn att ha bäst täckning. Och med edge-tekniken kunde de ge högre hastighet i hela Sverige.
    Det har länge länge spekulerats om att Telia skulle få Iphone just på grund av denna fördel. Sen är det frågan om det bara blir en operatör i Sverige. Apple har ju stött på motstånd när det gäller EUs konkurrenslagstiftning i både Frankrike och Tyskland. Kanske blir det flera operatörer trots allt….

  4. Jag hade missat det där med Edge och Telia. Hur som helst tycker jag det är turbo-3g som gäller.

Comments are closed.