Tradera släpper öppet API
BY ON Apr 2, 2008
0

Tradera, en av Sveriges största e-handelsplatser, öppnar en publik API så att företag kan koppla ihop sina affärssystem med auktionssajten för att exempelvis sälja överlager, utgående sortiment, osålda biljetter med mera, skriver de i ett pressmeddelande. Det går att se en tydlig trend där sajter samarbetar via publika API-er. Tradera öppnade redan i höstas sitt […]

Tradera, en av Sveriges största e-handelsplatser, öppnar en publik API så att företag kan koppla ihop sina affärssystem med auktionssajten för att exempelvis sälja överlager, utgående sortiment, osålda biljetter med mera, skriver de i ett pressmeddelande.

Det går att se en tydlig trend där sajter samarbetar via publika API-er. Tradera öppnade redan i höstas sitt API för SJ och auktionerar nu löpande ut osålda tågbiljetter. Både Facebook och MySpace har tidigare öppnat upp sina plattformer för företag som vill samarbeta. Hos amerikanska eBay, som äger Tradera, så kommer 25 procent av alla annonser via API-plattformen.

Med Traderas API kommer det finnas möjlighet att utveckla säljverktyg, sökapplikationer, affiliateverktyg och mobilapplikationer.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.