Apollo passerar magisk e-handelsgräns
BY ON Apr 24, 2008
0

Under årets första kvartal i år sålde charterbolaget Apollo drygt 51 procent av sina resor på nätet, vilket kan jämföras med en andel på 43 procent året innan. Fritidsresor passerade 50 procentstrecket i mars och Ving har 45 procent av försäljningen på nätet, skriver DN. Det kan jämföras med detaljhandeln i stort där försäljningen på […]

Under årets första kvartal i år sålde charterbolaget Apollo drygt 51 procent av sina resor på nätet, vilket kan jämföras med en andel på 43 procent året innan. Fritidsresor passerade 50 procentstrecket i mars och Ving har 45 procent av försäljningen på nätet, skriver DN.

Det kan jämföras med detaljhandeln i stort där försäljningen på nätet står för 3,5 procent av omsättningen. Bokhandeln däremot har 27 procent av försäljningen på nätet, följt av hemelektronik, med 15 procent av försäljningen på nätet, enligt Handelns utredningsinstitut (HUI).

Kajsa Moström, informationschef på Apollo, tror att den snabba tillväxten delvis beror på att kunderna allt oftare använder sökmotorerna på nätet för att hitta resor. De senaste året har Apollo därför dragit ner på katalogerna och lägger en allt större del av sin reklambudget på sökordsoptimering.

About the author
Urban Lindstedt
Urban Lindstedt är journalist och författare med en passion för e-handel, yoga och fotboll. Han driver kunskapshuben Uppkopplat för att han aldrig slutar att fascineras av den digitala utvecklingen. Kunskap och nyfikenhet är nyckeln för att lyckas i den digitala världen. Urban skriver, föreläser och konsultar inom e-handel, digitala strategier och digital marknadsföring. Han bor i Stockholm.